Musik Lista

ANDREAS ALEMAN

Pop, Soul, Funk


Andreas Aleman är en keyboardist som kommer från Södertälje utanför Sthlm. Han började i tidig ålder att spela piano och övergick snart till att skriva egna låtar. Han fann sin inspiration ur musikstilar som Soul, Funk, Blues, Gospel etc. Vid 16 års ålder började han spela mer på allvar och har sedan dess spelat i olika konstellationer och som professionell musiker runt om i Sverige. Han ackompanjerar därtill även Sveriges bästa gospelkörer och soloartister.

Andreas började fokusera mer på sitt egna låtskrivande då han träffade Brian Hobbs på Eidolon Productions. De startade ett samarbete som resulterade i att deras låtar har spelats in av artister över hela världen..

Andreas kan konsten att leverera sitt musikskapande med sin makalösa soulröst. På Andreas debutalbum, "This is life", har han satt sin egen tydliga och moderna prägel och kombinerar olika musikstilar som tydligt avspeglar hans influenser från artister som Ray Charles och Michael McDonald. På "This Is Life", som har mastrats i Los Angeles av en av branschens främsta – Ron Boustead, har dessutom flera av Sveriges bästa musiker haft glädjen att medverka.

RECENSIONER

"Det här är inget vanligt debutalbum. Det har tagit två år att spela in och hade jag inte vetat att ANDREAS är svensk så hade jag gissat på något amerikanskt. Hans röst är i klass med Michael McDonald (Doobie Brothers), David Clayton-Thomas (Blood, Sweat & Tears) och Robert Lamm (Chicago). I de lugnare spåren kan man även höra Bill LaBounty och Lionel Richie spöka förbi i ALEMAN’s själfyllda och mogna röst. Dessutom är plattan inspelad på gammal hederligt vis med riktiga musikinstrument, allt från ALEMAN’s piano och orgel till det femhövdade blåset.

ALEMAN serverar ett riktigt smörgåsbord av låtar skrivna under en längre period med vikten satt på soul och funk, men även alla ni västkustfans kommer att få en högtidsstund med ”This is life”. Plattan inleds med titelspåret som sätter ribban högt redan från första pianoklinket och det svänger och gungar helt fantastiskt. ”Show me” kunde lika väl varit en Bill LaBounty låt och den vackra balladen ”That was yesterday” lutar mer åt Michael McDonald."
  Roger Öhrström - www.extendedmix.com

"Ett sväng så det svartnar ! Med en röst som får tankarna att gå till storheter som Frank Ådahl och Paulo Mendonca, och med ett sound som är funkigare än lovligt bevisar Andreas Aleman att han definitivt är att räkna med inom den slicka, svenska funken. Det märks ganska tydligt vilka förebilder som har funnits, och färgat honom till den begåvade musiker han är. Kombinationen sångare/keyboardist i denna genre liknar väldigt mycket en viss Michael Ruff… Jag ska ärligt erkänna att detta inte är det jag lyssnar på till vardags längre, men på grund av det sväng och den kvalitetsproduktion detta är så går jag igång på alla cylindrar. Andreas är en riktigt grym musiker och sångare, och skriver låtar som verkligen övertygar. Omslingrade av funk-it-up-clavinetter, gräddiga hammondmattor och stilenliga moog-leadljud tilltalar mig den ena låten efter den andra. Det är verkligen välsnajdat och svängigt. Till och med baritonsaxen från Tower Of Power återfinns här i ”Give me that funky stuff”. Löjligt bra groove! Så letar du ett värdigt svenskt alternativ till ovanstående jämförelser är Andreas Alemans helt klart att räkna med. Det är cooking från början till slut, förpackat i ett välproducerad sound i en nästan övermusikalisk upplevelse. This is life!"
Martin Börjesson - ikon1931.se

“Great CD, some serious funk, fine keyboard work and arrangements! Andreas is a very soulful and talented artist, “Loving Me By Name” is a beautiful and well crafted song. Love it”
/Michael Ruff.

LÄNKAR
Andreas Aleman.com
My Space
FÖR BOKNING OCH YTTERLIGARE INFO
KONTAKTA OSS
TOWER ENTERTAINMENT