Musik Lista

JANE THE BAND

Pop, Funk

Jane The Band är en respektlös stilblandning av Pop, Jazz och Funk. Bandet bildades våren 2004 och har sedan dess fått mycket positiv respons med intervjuer och bokningar där de bl.a. varit förband åt Natascha Bedingfield. De har spelat inför utsålda hus på klassiska Fasching, Lydmar, Mosebacke och Nalen och Daniel Breitholtz har omnämnt Jane The Band som ”ett av Sveriges absolut bästa liveband”. De har även medverkat i programmet ”Popstars” på TV.

Sommaren 2008  släpptes deras debutalbum "It´s Not What You Believe" i samband med en releasefest på Debaser i Stockholm.  B andets medlemmar; Frida, Joakim, Andreas och Christofer, har jobbat med en rad olika musiker, låtskrivare och artister såsom Westlife, Robyn och Ray Charles. De har även spelat på stora internationella festivaler som Lollapalooza i Chicago, USA. Just nu arbetar bandet med sitt nya album som släpps senare i höst.

 

RECENSIONER
Soulpopbandet Jane The Band består av en kärna på fyra personer med bland annat sångerskan Frida Eckerman och gitarristen Andreas Wennberg. Men styrkan kan svälla upp till tio musiker vid spelningar och i studion. Så medverkade bland andra jazzsaxofonisten Magnus Lindgren och rapparen Shortfuse på Jane´s första album som släpptes nyligen. Jane´s lite coola jazzinspirerade musik som för tankarna till både cocktailbar och heta dansgolv har hittills hörts mest på Stockholms klubbar och scener och efter kvällens spelning på Fasching väntar Mosebacke och Clarion Hotel
Svenska Dagbladet

LÄNKAR
http://www.janetheband.com
http://www.myspace.com/janetheband

Direktlänkar till Video & Musik
http://www.youtube.com/watch?v=BxA4UBxWtrM&feature=player_embedded
http://janetheband.com/itsnotwhatyoubelieve.mp3
http://janetheband.com/thenyoudie.mp3

FÖR BOKNING OCH YTTERLIGARE INFO
KONTAKTA OSS
TOWER ENTERTAINMENT