Musik Lista

MIA LÖFGREN

Pop, Rock, SoulMia Löfgren
kommer från en musikalisk familj och är uppvuxen i norrland. Hon gick musiklinjen i Uppsala med sång som huvudämne och ägnade även lite tid åt teaterstudier innan det bar av till Malung för studier på rockgymnasiet.

Där spelade hon med olika band innan genombrottet kom då hon blev leadsinger i gruppen "Rednex" mellan åren 1998 - 2001. De rönte stora framgångar såväl i Sverige som i övriga Europa och tilldelades bl.a. fyra guldskivor och en dubbel platina. Gruppen Rednex vann också en grammis i Tyskland för "Bästa internationella akt" som Mia mottog under stort jubel.

Tiden med Rednex bestod av framträdanden för miljontals människor, TV, radio, studioinspelningar och mängder med intervjuer. Detta gjorde Mia startklar för det mesta.

   

Våren 2003 deltog Mia i den kritikerrosade TV-serien Fame Factory och tog sig direkt till final där hon slutligen hamnade på en hedrande andraplats. Deltagandet i Fame Factory var språngbrädan för Mia att bli soloartist.

Mia har därefter sjungit med en mängd kända svenska artister och även släppt några egna singlar. Hon har gjort fem utlandsmissioner som fältartist, är aktuell i den tyska produktionen "ABBAFEVER" och uppträder även i några olika konstellationer. Mia Löfgren har ett brett register och sjunger allt från tårdrypande ballader till röjig rock.

 
 
   
   

FÖR BOKNING OCH YTTERLIGARE INFO
KONTAKTA OSS