Musik Lista

PETER GETZ

Bossa, Soul, Jazz


Under många år har Peter Getz tillhört den lilla krets av begåvade sångare och musiker som bara begåvade sångare och musiker känner till. Delvis i det dålda har studiosessioner med storbandsjazz blandats med framträdanden i melodifestivalen och roller i musikaler som "Les Miserables", "Guys and Dolls" med fler. Peter har gått den långa vägen för att nå sina rötter och började som gitarrist innan sången tog över.

Man kan säga att Peter Getz efternamn är en tredjedel av hans arv. Ytterligare en tredjedel består av hans enastående musikalitet. Och den sista tredjedelen består av en gammal saxofon; Stan Getz saxofon. Peter är nämnligen son till en av världens största jazzlegender genom tiderna, Stan Getz. Peter växte dock upp i Sverige och fick bara träffa sin far sex gånger.

Peter släppte sin första solo-cd 2008 "Bossamysoul". Ett av spåren heter "Remembrances" (Minnen) och har en text som återspeglar den mystiska far/son-relationen mellan Peter och Stan Getz. "Remembrances" har ett pianosolo som är inspelat i Los Angeles med låtens kompositör, Mike Lang, som också var Stan Getz pianist.

   

 

Musiken är i huvudsak en egen genre som smälter samman luftig soul med brasilanska bossa novarytmer toppat med en antydan av jazzblues; musik som är glad och lätt att lyssna på utan att vara ytlig.

Peter sätter alltid sången och melodin i främsta rummet. - När man spelar live ska det låta som att Las Vegas kliver in i rummet, säger sångaren som uppträder i olika konstellationer med alltifrån en duo till att ha med sig sitt kompletta storband.

 RECENSIONER:

"Med en bunt väldigt namnkunniga och kompetenta studiomusiker är det inte svårt för Peter att lägga ribban högt i fråga om kvalitet. Det låter genuint och det är en skön tillbakalutad atmosfär på "Bossamysoul". "Lättlyssnat utan att bli ytligt" står det i infobladet och det är bara att hålla med."
Ronnie Hammarstedt, Gefle Dagblad

"I hörnet bossa/soul/jazz/blues har Peter Getz snickrat en alldeles egen hylla. Ett gediget arbete. Här är en lättlyssnad, högkvalitativ debutskiva vars smakfullt finessrika hantverk inger respekt. Pappa Stans ande vakar över det bossadoftande projektet, främst via gamle Getz-pianisten Mike Langs medverkan men i hög grad också genom Wojtek Gorals fint idiomatiska saxofonspel. Även Mats Ronanders munspel och Andreas Petterssons gitarr sätter instrumental guldkant. Brian Hobbs fina sångtexter hade förtjänat att tryckas på konvolutet. Peter Getz själv är en komplett röstkonstnär som både smeker örat och når under huden; fjäderlätt och sträv, uppriktig och elegant. Soulbossa - inget dumt påhitt."
Sven Bjerstedt, Kristianstadsbladet

   
   

FÖR BOKNING OCH YTTERLIGARE INFO
KONTAKTA OSS